ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί μαθητές/τριες

Ο Σύνδεσμος Φυσιογνωστών-Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ (ΣΦΒΟ), σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (ΠΙΚ), διοργανώνουν θερινά προγράμματα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Πεδουλά. Τα προγράμματα αυτά είναι κατεξοχήν εκπαιδευτικά, έχουν όμως επίσης ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Οι κοιτώνες που θα διανυκτερεύσετε βρίσκονται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Πεδουλά. Φτάνοντας στον Πεδουλά τα λεωφορεία θα σταθμεύουν στη συνεργατική των κερασιών και θα αναχωρούν πάλι από εκεί. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα φιλοξενηθούν σε 2 κοιτώνες χωρητικότητας 20 κλινών ο καθένας. Τα αγόρια θα φιλοξενηθούν σε διαφορετικό κοιτώνα από τα κορίτσια. Θα υπάρχουν δύο συνοδοί καθηγητές, ένας άντρας και μία γυναίκα, καθώς και ένας εκπαιδευτής από το ΠΙΚ.

Αναμένουμε ότι θα επιδείξετε την απαιτούμενη υπευθυνότητα και πειθαρχία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος, καθώς και τον απαραίτητο σεβασμό στο χώρο όπου θα φιλοξενηθείτε. Ο χώρος του Κέντρου θα πρέπει να παραμένει, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας σε αυτόν, καθαρός και τακτοποιημένος με τη δική σας συμβολή και ευθύνη.

Σε περίπτωση που κατά την παραμονή σας στο Κέντρο προκληθούν ζημιές σε αυτό, ή στον εξοπλισμό του, οι μαθητές που τις προκάλεσαν είναι υποχρεωμένοι να τις αποκαταστήσουν καταβάλλοντας το κόστος για την αντικατάσταση ή επιδιόρθωσή τους.

Την πρώτη μέρα θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το κολατσιό σας για να προγευματίσετε, αφού η άφιξη στο ΚΠΕ Πεδουλά αναμένεται να γίνει γύρω στις 10 πμ. Στο ΚΠΕ επίσης λειτουργεί κυλικείο.

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν να καλύψουν όλα τα υπόλοιπα προγεύματα, γεύματα και δείπνα. Αν υπάρχουν ειδικοί λόγοι που περιορίζουν το είδος της διατροφής (πχ αλλεργίες, φυτοφαγία κλπ) είναι καλό να μας ενημερώσετε, ώστε να ειδοποιήσουμε ανάλογα την εταιρεία που θα μας προμηθεύσει με φαγητό.

Οι μετακινήσεις για τις διάφορες εκπαιδευτικές εκδρομές θα γίνονται με λεωφορεία του ΚΠΕ και ο απαραίτητος εξοπλισμός θα προσφέρεται από το ΚΠΕ.

Για τις ανάγκες της διαμονής σας στο Κέντρο χρειάζεται να έχετε μαζί σας τα προσωπικά σας είδη (σεντόνια, κάλυμμα μαξιλαριού, πετσέτες προσώπου, πετσέτες μπάνιου, εσώρουχα, οδοντόβουρτσα, παντόφλες) και ότι άλλο θεωρείτε ότι είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας. Τα κρεβάτια του ΚΠΕ διαθέτουν μαξιλάρια και κουβέρτες.

Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, παρακαλούνται οι γονείς να σημειώσουν στο συνοδό εκπαιδευτικό τη δοσολογία, όπως επίσης να τον προμηθεύσουν και με τα σχετικά φάρμακα.

Θα πρέπει να είσαστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα καθημερινά ρούχα. Συνιστάται όπως τα παπούτσια σας είναι αθλητικά ή μποτάκια. Επίσης καλό είναι να φέρετε μαζί σας αρκετά ζευγάρια κάλτσες για να τις αλλάζετε όταν χρειαστεί.

Θα πρέπει να φέρετε μαζί σας την κασετίνα σας. Μπορείτε να έχετε μαζί σας επιτραπέζια παιχνίδια για τις ελεύθερες σας ώρες. Το ΚΠΕ διαθέτει γήπεδο του μπάσκετ. Θα μπορούσατε να φέρνατε λοιπόν, μπάλα ποδοσφαίρου, βόλλευ ή μπάσκετ ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε.

Με δεδομένο ότι η μεταφορά θα γίνει με μικρό λεωφορείο των 22 θέσεων, παράκλησή μας είναι να φέρετε σχετικά μικρές αποσκευές (ενδεικτικά, 55Χ40Χ25 cm) ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα έλλειψης χώρου κατά τη μεταφορά προς και από το περιβαλλοντικό κέντρο του Πεδουλά.

Μπορείτε να έχετε μαζί σας κινητά τηλέφωνα, η χρήση τους όμως θα γίνεται για σκοπούς επικοινωνίας με τις οικογένειες σας μόνο κατά την ώρα διακοπής για το μεσημεριανό και βραδινό φαγητό. Τις υπόλοιπες ώρες, για σκοπούς εύρυθμης λειτουργίας του προγράμματος, θα παραμένουν κλειστά και φυλαγμένα στις τσάντες.

Λίγες μέρες πριν από την επίσκεψή σας, θα επικοινωνήσουμε  ξανά μαζί σας για την τελική υπενθύμιση.

Στην περίπτωση άσχημης πρόγνωσης καιρού, μην ακυρώσετε την επίσκεψή σας πριν επικοινωνήσετε μαζί μας. Σε πολλές περιπτώσεις γίνονται ανάλογες διευθετήσεις με εναλλακτικά προγράμματα σε κλειστούς χώρους. Όμως λόγω της εποχής που υλοποιείται το πρόγραμμα, τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται εξαιρετικά απομακρυσμένο.

Αναχώρηση λεωφορείων:
A Ομάδα- Από τη Λευκωσία
Αναχώρηση 7/7/2016, στις 8.30 πμ, από το χώρο στάθμευσης του Μακάριου σταδίου (Μακεδονίτισσα).
Άφιξη στο ίδιο μέρος στις 10/7/2016, περίπου στις 4 μμ.

Β Ομάδα-Από τη Λεμεσό
Αναχώρηση 11/7/2016, στις 8.30 πμ, από το χώρο στάθμευσης της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Χαβούζας.
Άφιξη στο ίδιο μέρος στις 14/7/2016, περίπου στις 4 μμ.

Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση σχετικά με την επίσκεψή σας, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεδουλά στο 22952628, ή στα τηλέφωνα 99529451 (Ανδρέας Σοφοκλέους) και 99376772 (Νικόλας Παπανικόλας).

This entry was posted in Θερινά τμήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Bookmark the permalink.

Leave a Reply