ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι Βιολόγοι,

σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών του καλοκαιριού θα λειτουργήσουν για πρώτη χρονιά θερινά τμήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τα οποία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυσιογνωστών Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (ΠΙΚ). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι διάρκειας τεσσάρων ημερών (τρεις διανυκτερεύσεις) και περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, περιβαλλοντικού περιεχομένου. Οι μαθητές θα διαμένουν στις εγκαταστάσεις του περιβαλλοντικού κέντρου του Πεδουλά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της B΄ τάξης Γυμνασίου. Θα επιλέγονται μαθητές από διάφορα γυμνάσια της κάθε επαρχίας. Για φέτος, πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται ο θεσμός, θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες από γυμνάσια της επαρχίας Λευκωσίας (Α΄ ομάδα με 20 μαθητές, από τις 7/7 μέχρι τις 10/7) και από γυμνάσια της επαρχίας Λεμεσού (Β΄ ομάδα με 20 μαθητές, από τις 11/7 μέχρι τις 14/7).

Αγαπητοί συνάδελφοι, παρακαλούμε όπως μας εισηγηθείτε μέχρι 3 μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου, με σειρά προτεραιότητας, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, με κριτήριο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για το μάθημα της Βιολογίας και ειδικότερα για θέματα Περιβάλλοντος. Οι μαθητές που θα επιλεγούν, θα πρέπει να παρουσιάζουν άριστη συμπεριφορά και ήθος και να μην έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Θέτουμε τα πιο πάνω κριτήρια ώστε να αποκλείσουμε, κατά το δυνατό, μαθητές που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν καταστάσεις προβληματικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Επειδή κάθε σχολείο έχει τη δυνατότητα να προτείνει μόνο μέχρι τρεις μαθητές/τριες για συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρακαλείστε όπως κάνετε διακριτικά την επιλογή τους, ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση ύπαρξης μεγάλου αριθμού υποψήφιων μαθητών, γεγονός που θα δημιουργούσε δυσκολίες στην επιλογή των τριών μαθητών.

Αφού συμπληρώσετε το ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, στη συνέχεια να το αποστείλετε στο email του ΣΦΒΟ info@biosyn-oelmek.org (μέχρι τις 20/5/2016).

*Στο όνομα του αρχείου, να προσθέσετε μετά το “προτεινόμενοι μαθητές” το όνομα του σχολείου, πχ “προτεινόμενοι μαθητές-γυμνάσιο λατσιών”.

Ο κάθε μαθητής που θα επιλεγεί για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, θα πρέπει αμέσως μετά την επιλογή του από τους διοργανωτές, να καταβάλει το ποσό των 90 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο έντυπο που απευθύνεται στους μαθητές και στους γονείς τους (ΕΝΤΥΠΟ ΜΑΘΗΤΩΝ & ΓΟΝΙΩΝ). Διαβάστε επίσης το ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΑ που πρέπει να συμπληρωθεί από τους γονείς των παιδιών. Για οποιοσδήποτε άλλες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με email (info@biosyn-oelmek.org) ή τηλεφωνικά με μέλη του ΔΣ του ΣΦΒΟ (στοιχεία επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε εδώ).

Επίσης, είναι απαραίτητη και η δική σας συμμετοχή, ως συνοδοί καθηγητές. Με τη βοήθεια σας θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε με επιτυχία το πρόγραμμα και να καθιερώσουμε το θεσμό αυτό.

Οι συνοδοί καθηγητές δε θα επωμιστούν κανένα έξοδο για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Παρακαλούμε για τη συνεργασία σας, ώστε να προωθήσουμε περαιτέρω την αγάπη των μαθητών μας προς το μάθημα της Βιολογίας και τον ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον.

Σας ευχαριστούμε,

Το ΔΣ του ΣΦΒΟ

This entry was posted in Θερινά τμήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Bookmark the permalink.

Leave a Reply