3ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

21 – 23 Φεβρουαρίου 2014, Columbia Beach Resort – Πισσούρι

Υπό την Αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το 3ο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθητών – Καθηγητών για τις Θετικές Επιστήμες, συνδιοργανώνεται από τα Λύκεια Πολεμιδιών, Αγίου Αντωνίου, Αγίου Σπυρίδωνα, Απ. Πέτρου και Παύλου, Λινόπετρας, Λανίτειο Λύκειο, Λύκειο Απ. Μάρκου Λευκωσίας, Τεχνική Σχολή Πάφου, Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, Λύκεια Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου και τους Συνδέσμους Καθηγητών Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας, Βιολογίας, Τεχνολογίας και Πληροφορικής.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014 στο ξενοδοχείο Columbia Beach Resort, στο Πισσούρι.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενίσχυση του ενδιαφέροντος προς τις Θετικές Επιστήμες, με την πρόκληση προβληματισμού, συζήτησης και δραστηριοποίησης των μαθητών στην επίλυση σύγχρονων, καθημερινών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Επίσης η συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας του επιστημονικού αλφαβητισμού και του σημαντικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει, ο επιστημονικά καταρτισμένος ενεργός πολίτης, στις σύγχρονες κοινωνίες.

Οι τέσσερις θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι :

  • Αειφόρος Ανάπτυξη,

  • Διδακτική των Θετικών επιστημών,

  • Νέες ανακαλύψεις στις Θετικές Επιστήμες και

  • Οι Θετικές Επιστήμες στην Υπηρεσία της Ανθρωπότητας.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να παρουσιάσουν εργασίες τους ή εργασίες των μαθητών τους θα πρέπει να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής που επισυνάπτεται. Οι εργασίες μπορούν να έχουν τη μορφή παρουσίασης Power Point (η διάρκεια της παρουσίασης θα είναι δέκα λεπτά και μπορεί να είναι έρευνα, μελέτη, κ.α.), κατασκευής, μοντέλου και αφίσας.

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 23η Δεκεμβρίου 2013. Οι ολοκληρωμένες εργασίες πρέπει να σταλούν μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2014.

Φέτος η δήλωση συμμετοχής (παρουσίαση εργασίας ή αφίσας ή μοντέλου ή κατασκευής) θα γίνεται ηλεκτρονικά (online) στην ιστοσελίδα του Συνεδρίουwww.pasythe.org.cy.

Οι ολοκληρωμένες εργασίες να αποστέλλονται μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: sinedrio.thetikon.epistimon@hotmail.com

Για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μπορούν να βρουν πληροφορίες για τα ξενοδοχεία και τα Οργανωμένα Διαμερίσματα στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.pasythe.org.cy.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Τρίτου Παγκύπριου Συνεδρίου Μαθητών Καθηγητών για τις Θετικές Επιστήμες

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply