Ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιολόγων-Φυσιογνωστών (ΟΕΛΜΕΚ)

Αγαπητοί συνάδελφοι, “Καλή Σχολική Χρονιά 2016-2017”,
Ξεκινούμε τη νέα σχολική χρονιά με κυριότερο στόχο του Συνδέσμου την πλήρη εργαστηριοποίηση του μαθήματός μας, η οποία θεωρούμε ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και σταδιακά να καλύψει όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πρόσφατα σας στείλαμε δελτίο τύπου, με το οποίο σας ενημερώναμε για τις ενέργειες που έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε (περικοπές, αποεργαστηριοποίηση μαθημάτων από το ΥΠΠ). Η περσινή χρονιά ήταν μια χρονιά εντατικού διαλόγου με το ΥΠΠ. Ως ένα μέτρο για τη μη εργαστηριοποίηση του μαθήματός μας από το ΥΠΠ, όπως και πέρσι, σας καλούμε και φέτος η διεξαγωγή των πειραμάτων να γίνεται με τη μορφή της επίδειξης από σας, με εξαίρεση τη Γ΄ Λυκείου, όπου το μάθημα είναι εργαστηριοποιημένο, στο πρότυπο της Φυσικής/Χημείας. Φέτος, είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε με την κλιμάκωση των μέτρων, αφού το ΥΠΠ ενώ από τη μια κατανοεί το δίκαιο του αιτήματός μας, από την άλλη δεν προχωρά στην υλοποίηση του. Με νέα δελτία τύπου θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις.
Σας υπενθυμίζουμε ότι και φέτος θα παραχωρηθεί η ώρα προετοιμασίας εργαστηρίου. Συγκεκριμένα, θα παραχωρηθεί μία περίοδος σε συνάδελφους που διδάσκουν στο Λύκειο, με μέγιστο αριθμό 2 περιόδων σε κάθε σχολείο. Επειδή πέρσι είχαν παρατηρηθεί κάποιες αδυναμίες στην εφαρμογή του μέτρου, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι δεν σας έχει παραχωρηθεί η ώρα υπευθύνου που δικαιούστε, σας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με κάποιο από τα μέλη του συνδέσμου, ώστε να διεκδικήσουμε για σας αυτό το κεκτημένο δικαίωμα.
Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς ο Σύνδεσμος προγραμματίζει να διοργανώσει ημερίδα, στην οποία θα γίνει δημόσιος διάλογος ανάμεσα σε όλους τους Βιολόγους, Πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης και άλλους Βιολόγους που εργοδοτούνται σε χώρο διαφορετικό από την εκπαίδευση. Στην ημερίδα θα ακουστούν απόψεις οι οποίες ευελπιστούμε ότι θα συμβάλουν στην ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση της Βιολογίας, όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά γενικότερα στην κοινωνία. Αναμένουμε ότι θα δώσετε δυναμικό παρών στη διοργάνωση αυτή, για να συμμετάσχετε στο διάλογο και να καταθέσετε τις δικές σας απόψεις.
Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συνδέσμου με τα Πανεπιστήμια και το ΙΝΓΚ, γίνεται προσπάθεια όπως, από τη φετινή σχολική χρονιά εξασφαλιστεί η δυνατότητα για επισκέψεις μαθητών στα εργαστήρια των πιο πάνω φορέων και ακόμα για επισκέψεις επιστημόνων στα σχολεία για ενημέρωση των μαθητών σε σχέση με τις επιλογές των μαθημάτων τους και τις προοπτικές που διανοίγονται για εργοδότηση, μετά από σπουδές στη Βιολογία. Θα σας αποστείλουμε σύντομα στοιχεία επικοινωνίας των υπευθύνων, για να προβείτε στις απαραίτητες συνεννοήσεις.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια ομάδα συναδέλφων ετοίμασε τα έντυπα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των ΝΑΠ και των σχολικών συγγραμμάτων. Τα έντυπα αυτά βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας κα σύντομα θα σας αποσταλούν, ώστε κατά τη διάρκεια της χρονιάς να σημειώνετε σε αυτά τις όποιες παρατηρήσεις σας. Αγαπητοί συνάδελφοι, παράκληση του Συνδέσμου είναι όπως επιδείξετε ενδιαφέρον, ώστε οι παρατηρήσεις σας να μεταφερθούν μέσω του Συνδέσμου στην επιθεώρηση. Είμαστε σίγουροι ότι η επιθεώρηση θα λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις σας και θα προχωρήσει σε αλλαγές, όπου χρειάζεται.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που πέρασε, λειτούργησε για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία το “Καλοκαιρινό Σχολείο Βιολογίας”, στο ΚΠΕ Πεδουλά. Συμμετείχαν μαθητές από τις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, Ο θεσμός πρόκειται να συνεχιστεί και να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις φέτος. Ακόμα, θα εμπλουτιστεί το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με επιπρόσθετες πειραματικές δραστηριότητες που θα αναπτύξουν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Βιολόγοι.
Το φετινό συνέδριο της ΠΕΒ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 18-20 Νοεμβρίου. Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, είτε για να παρουσιάσουν κάποια εργασία, είτε για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του, θα πρέπει να το δηλώσουν πολύ σύντομα στον Σύνδεσμο, ώστε να ζητήσει άδεια από τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης. Ο Σύνδεσμος προτίθεται να ζητήσει άδεια με απολαβές για την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Πολύ σύντομα θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση του συνδέσμου για το θέμα αυτό.
Ο Σύνδεσμος προτίθεται να διοργανώσει εκπαιδευτική-ψυχαγωγική εκδρομή για συνάδελφους Βιολόγους. Η εκδρομή αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσα στο φετινό φθινόπωρο, πιθανότατα εντός του μηνός Νοεμβρίου. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από σας, ώστε η εκδρομή να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις για τις δράσεις του Συνδέσμου.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να μεταφέρετε σε μας τα όποια προβλήματα ή δυσκολίες (που αφορούν τον κλάδο) συναντάτε, για να προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε και να σας βοηθήσουμε.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει γίνει αναβάθμιση τόσο στη μορφή, όσο και στο περιεχόμενο της Ιστοσελίδας του Συνδέσμου και έχει εμπλουτιστεί με τις διάφορες δράσεις που ο Σύνδεσμος μας έχει ως τώρα αναλάβει. Αποσκοπούμε σε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας από σας. Μέσα από την ιστοσελίδα θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τεκταινόμενα γύρω από τον κλάδο και ακόμα να καταθέτετε τις απόψεις σας. Επίσης από την ιστοσελίδα θα μπορείτε να λαμβάνετε διάφορα έντυπα που χρειάζεστε από τον Σύνδεσμο. Παράλληλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν και οι δύο ομάδες μας στο Facebook, Σύνδεσμος Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ, που αφορά τους εκπαιδευτικούς Βιολόγους Μέσης Εκπαίδευσης και Παγκύπρια Κοινότητα Βιοεπιστημόνων, στην οποία είναι ενταγμένοι Βιολόγοι από άλλους χώρους, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, μέλη της ΠΕΒ κλπ. Μέσω των ομάδων αυτών θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις και πιο άμεσες ανακοινώσεις. Όσοι από σας δεν έχουν ενταχθεί σε αυτές τις ομάδες, παρακαλούμε όπως κάνετε αίτημα και θα γίνετε αμέσως αποδεκτοί.
Γενικότερα, η επικοινωνία μας μπορεί να γίνει μέσω:

 

Θέση

Ονοματεπώνυμο

Τηλέφωνο

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Πρόεδρος

Ανδρέας Σοφοκλέους

99529451

asofok@yahoo.com

Αντιπρόεδρος

Στέλιος Μεταξάς

96359395

hmikpania@yahoo.gr

Γραμματέας

Νικόλας Παπανικόλας

99376772

nikpapanikolas@gmail.com

Βοηθός Γραμματέας

Θεράπων Θεράποντος

99357326

ttherapo@yahoo.com

Οργανωτικός Γραμματέας

Λουκάς Νικολάου

99540538

nicolaou_loucas@yahoo.com

Ταμίας

Σώτη Κωνσταντίνου

99560788

s.constantinou@cytanet.com.cy

Μέλος

Στέλιος Μουσικός

99459297

smousikos@yahoo.com

Μέλος

Άγγελος Αγαθαγγέλου

96355078

aggeloaga@hotmail.com

Μέλος

Ηρώ Ελευθερίου

96291133

iro_e@yahoo.com

Αγαπητοί συνάδελφοι, το ΔΣ του Συνδέσμου βρίσκεται στο πλάι σας. Είναι πολύ σημαντικό, να βρίσκεστε και σεις, έμπρακτα, δίπλα μας. Ήδη ένας αριθμός συναδέλφων έχουν εργαστεί για τη δημιουργία των εντύπων για τη μελέτη των ΝΑΠ. Τους ευχαριστούμε θερμά. Ευχή μας είναι όπως ολοένα μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων θα συμμετέχει στις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνει ο Σύνδεσμος, τόσο ως συμμετέχοντες, αλλά και ως διοργανωτές των δραστηριοτήτων αυτών.
Να θυμάστε ότι μέλη του Συνδέσμου είμαστε όλοι εμείς οι Βιολόγοι. Έτσι, ο Σύνδεσμος είναι από μας και βρίσκεται εδώ για να βοηθά όλους εμάς. Γι΄αυτό μείνετε κοντά μας!
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, πρώτιστα με υγεία, σε σας και τις οικογένειές σας.
Από το ΔΣ του Συνδέσμου Βιολόγων-Φυσιογνωστών (ΟΕΛΜΕΚ)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιολόγων-Φυσιογνωστών (ΟΕΛΜΕΚ)

  1. Pingback: poip-nsk.ru - Movie Watch

  2. Pingback: film.poip-nsk.ru - film online

  3. Pingback: video.vipspark.ru

  4. Pingback: vitaliy-abdulov.ru

  5. Pingback: psychophysics.ru

  6. Pingback: vipspark.vipspark.ru

Leave a Reply