Skip to content

Διεξάχθηκε με επιτυχία το 13ο Επιμορφωτικό Επιστημονικό Συνέδριο του Συνδέσμου Φυσιογνωστών Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ με θέμα:

"Η Ποικιλομορφία της Ζωής... γίνεται τροφή για σκέψη"

Το Συνέδριο διεξάχθηκε το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο Atlantica Miramare στη Λεμεσό.


ΜΕΡΟΣ Α'

Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φυσιογνωστών Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ Δρ Ανδρέα Σοφοκλέους.

Χαιρετισμός από τον προέδρο της ΟΕΛΜΕΚ κ. Δημήτρη Ταλιαδώρο.

Χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου κ. Μίκη Χατζηνεοφύτου.

 Χαιρετισμός από την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων Δρ. Παναγούλα Κόλλια.

Χαιρετισμός από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστα Καδή.


ΜΕΡΟΣ Β'

Ομιλίες

Ομιλία από τον Δρ. Κυριάκο Γεωργίου, Καθηγητή, προέδρο του Τμήματος Βιολογίας, Τομέας Βοτανικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θέμα: "Από τη Βιολογία των Σπερμάτων στη Βιολογία Διατήρησης".

Ερωτήσεις συνέδρων

Ομιλία από τον Δρ. Σπύρο Σφενδουράκη, Αναπληρωτή Καθηγητή, Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κύπρου. Θέμα: "Οικολογικές Συνέπειες από τις Κλιματικές Αλλαγές"

Ερωτήσεις συνέδρων

Ομιλία από την Δρ. Μυρτάνη Πιερή, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών της Ζωής και Υγείας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Θέμα: "XenomiRs: Νέα τροφή... για σκέψη"

Ερωτήσεις συνέδρων

Ομιλία από την Δρ. Μαίρη Ελευθεριάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Θέμα: "Η Χρήση της Νανοτεχνολογίας στην ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων"

 Ερωτήσεις συνέδρων

Ομιλία από την Δρ. Ελένη Παπανικολάου, Ανώτερη Νευρολόγο, Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Θέμα: "Περιβαλλοντικοί επιβαρυντικοί παράγοντες για την εμφάνιση της Νόσου Πάρκινσον".

 Ερωτήσεις συνέδρων και λήξη συνεδρίου

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 διεξάχθηκε με μεγάλη επιτυχία το 12ο Επιμορφωτικό Επιστημονικό Συνέδριο του Συνδέσμου Φυσιογνωστών Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ στο Πανεπιστήμιο Το θέμα του συνεδρίου ήταν: "Τα γονίδια ταξιδεύουν στον χρόνο".

Παρακολουθήστε τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Πρώτο μέρος χαιρετισμών.

Χαιρετισμός του προέδρου του Συνδέσμου Φυσιογνωστών Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ Δρα Αντρέα Σοφοκλέους καθώς και το πρώτο μέρος του χαιρετισμού του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ κ. Δημήτρη Ταλιαδώρου.

Το δεύτερο μέρος του χαιρετισμού του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ κ. Δημήτρη Ταλιαδώρου και χαιρετισμός του προέδρου της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου κ Μίκη Χατζηνεοφύτου.

Χαιρετισμός της εκπροσώπου της ΠΕΒ Δρ. Παναγούλας Κόλλια

Χαιρετισμός του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Δρα Κυπριανού Λούη

ΟΜΙΛΙΕΣ

Η ομιλία του Δρα Κυριάκου Φελέκκη με θέμα "Εξελικτική και μοναδική ρύθμιση των ανθρώπινων γονιδίων από τα miRNA".

Η ομιλία του Δρα Μωυσή Μυλωνά με θέμα "Η εξέλιξη του ανθρώπου, το παρελθόν, το παρόν και το "μέλλον¨".

Ομιλία του Δρα Κλεόπα Κλεόπα με θέμα "Ανάπτυξη γονιδιακής θεραπείας για κληρονομική νευροπάθεια Charcot-Marie-Tooth"

Ομιλία του Δρα Πάνου Παπαγιώργη με θέμα "Αποκρυπτογράφηση της μοριακής πολυπλοκότητας των μηχανισμών μετάστασης του καρκίνου του μαστού"

Ομιλία του Δρα Βασίλη Προμπονά με θέμα "Υπολογισμοί σε γονιδιώματα: εφαρμογές στην εξελικτική βιολογία, την οικολογία και τη βιοτεχνολογία"

Καταληκτικό σχόλιο προέδρου Συνδέσμου Φυσιογνωστών Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ

12924527_10154142450155559_2161717724301747893_n

Πρόγραμμα-12ου-Συνεδρίου-Συνδέσμου-Βιολόγων-ΟΕΛΜΕΚ-7

Αντιγράφω από paideia-news.com

1564482

Στις 16 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 12ο  Επιστημονικό-Επιμορφωτικό συνέδριο του Συνδέσμου Φυσιογνωστών – Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ, με τίτλο: «Τα γονίδια ταξιδεύουν στον χρόνο». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Βιολογικών Μαθημάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού  και το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην Πανεπιστημιούπολη, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου:

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα  του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δρος, Κώστα Καδή ενώ την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, δρ. Κυπριανός Λούης. Χαιρετισμό απηύθυναν  ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο Πρόεδρος της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου Μίκης Χ΄΄Νεοφύτου και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων  Παναγούλα Κόλλια.

Στην επιτυχία  του συνεδρίου συνετέλεσαν οι πολύ σημαντικές εισηγήσεις εξαίρετων επιστημόνων, τόσο από την Κύπρο, όσο και από την Ελλάδα.

Η επιτυχής διεξαγωγή του συνεδρίου επισφραγίστηκε από τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων Βιολόγων εκπαιδευτικών, αλλά  και ακαδημαϊκών, τόσο κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου, όσο και στο δείπνο που ακολούθησε».

4809907

12669561_1691749717740358_3041032882309497661_n

Αγαπητοί συνάδελφοι
Μετά από αναλυτική πληροφόρηση που είχε ο Σύνδεσμός μας από τον Πρόεδρο της ΟΕ του 3ου Πανελλήνιου Συνέδριου της ΠΕΒ κ. Θανάση Πολύζο σχετικά με τις διαδικασίες εγγραφής για το Επιστημονικό συνέδριο της ΠΕΒ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι:

1. Εξασφαλίσαμε την τιμή των μελών της ΠΕΒ για την εγγραφή. Η τιμή είναι 15 ευρώ (είτε με εισήγηση είτε με απλή παρακολούθηση του συνεδρίου).
2. Για να μην επιβαρυνθείτε με το επιπρόσθετο ποσό των τεσσάρων ευρώ ανά σύνεδρο, το ποσό εγγραφής θα το εισπράξει ο Σύνδεσμος μας, αφού κάνετε την εγγραφή.
3. Η εγγραφή μπορεί να γίνει πατώντας στον σύνδεσμο (link) http://3synedrio.biologia.gr/ ή πατώντας πιο κάτω, στο κουτί αριστερά από το "Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ".

Όταν μπείτε στην ιστοσελίδα επιλέξετε, στο κάτω μέρος "εγγραφή" και μετά "διαθέσιμη φόρμα". Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία επιλέγετε:

ΜΕΛΗ ΠΕΒ - Προεγγραφή 15 ευρώ
Πιο κάτω λέει αποδεικτικό, γράφετε ΟΧΙ
Στις παρατηρήσεις απαραίτητα σημειώνετε: το ποσό των 15 ευρώ κατατέθηκε στον ΣΒΟ.

Υπενθυμίζουμε ότι το φετινό συνέδριο της ΠΕΒ θα γίνει στην Κατερίνη από τις 13-15 Νοεμβρίου 2015.

Στο συνέδριο μπορείτε να συμμετάσχετε και ως εισηγητές, παρουσιάζοντας κάποια εργασία. Πατώντας τον σύνδεσμο θα βρείτε τις σχετικές πληροφορίες, όπως επίσης πληροφορίες σχετικά με την εκεί διαμονή σας. Η ΟΕ του συνεδρίου έχει εξασφαλίσει πολύ καλές τιμές για τους συνέδρους, σε ξενοδοχεία που βρίσκονται γύρω από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΒ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ WORD ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΜΠ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ/Α ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ.

ΑΦΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ EMAIL ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
info@biosyn-oelmek.org

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΒ Η 30/9/2015.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΒΟ

Το Ενδέκατο Συνέδριο Βιολόγων θα διεξαχθεί στις 28 Μαρτίου στο ΙΝΓΚ και θα έχει τίτλο "Βιολογία: από την υγεία μέχρι τη βιοποικιλότητα". Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοεπιστημόνων με τίτλο "Το Περιβάλλον και ο Άνθρωπος" θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών από τις 5 μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2014. Η προθεσμία για προεγγραφή με μειωμένο τέλος εγγραφής είναι η 17η Νοεμβρίου 2014. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.pev.gr/index.php/2009-03-08-20-07-59/694--9-

9oSynedrioBioepistimonon